Hoppa till huvudinnehåll

Sportlovsorkestern - information för musiklärare

Sportlovsorkestern är en unik chans för länets alla musicerande ungdomar som vill ta chansen att spela i en symfoniorkester.

Eleverna i Sportlovsorkestern får spela under ledning av professionell dirigent, och med symfoniker i SON som coacher.

Du kan hjälpa till

2017 pågår Sportlovsorkestern 18-22 februari, och leds av dirigenten Cecilia Rydinger Alin, rektor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Vi behöver din hjälp som musiklärare att hitta de duktiga ungdomar som har nått en sådan nivå i sitt musicerande att de nu är redo att ta steget till en symfoniorkester. Detta för att uppmuntra och inspirera dem att fortsätta sin musikaliska bana.

Anmälan till sportlovsorkestern görs via sportlovsorkesterns webbplats från 1 september. Här kan musiklärare, musikledare samt elever hämta all information ni behöver: schema, repertoar, konserttider med mera.

Boende och avgifter

För de elever som behöver logi kan vi erbjuda övernattningsmöjligheter i Norrköping på hotell Princess, ett kvarter från konserthuset, i fyrbäddsrum. Kostnaden för detta är 350 kr/natt och person inklusive frukostbuffé. Observera att hotellövernattning ingår ej i anmälningsavgiften. Hotellet bokas via SON.

Deltagaravgiften är 900 kr och betalas av eleverna. Avgiften täcker coachning, lunch, mellanmål, tröja och kvällsaktiviteter. Sista anmälningsdag bestäms senare.

Så avgör du

För att du som musiklärare ska kunna göra en bedömning av vilka elever som kan komma ifråga för att delta i Sportlovsorkestern, kommer repertoaren och noter till respektive stämma att ligga på hemsidan. Det enda antagningsförfarande som görs är er bedömning av de enskilda musikeleverna.

För att delta i Sportlovsorkestern krävs att anmälningsavgiften är inbetald innan veckan startar.

Coacherna ur SON kommer vid behov att kontakta berörda musiklärare för att kunna dela in eleverna i stämmor. Därför är det viktigt att vi kan nå dig via telefon, lämpligen mobil.


Läs mer