Hoppa till huvudinnehåll

Piano- och duoafton

Nästa konsert

Alltid på en måndag - kammarmusik på Crescendo.

Schuberts Fantasi för piano och violin samt pianomusik av Rachmaninov, med flera.

  Rieko Suzuki blev utnämnd till alternerande konsertmästare i New Japan Philharmonic Orchestra vid 23 års ålder. Som solist har hon en mycket bred repertoar och arbetar gärna med musiker från andra genrer. Hon har turnérat runt om i Asien och Oceanien samt uruppfört en lång rad av verk komponerade av kompositörer i hennes generation. Hennes stora mängd inspelningar inkluderar bl a sju solo cd:ar. 2004-2014 var hon gästkonsertmästare i Yomiuri Nippon Symphony Orchestra. Rieko Suzuki är sedan 2008 producent och konstnärlig ledare för “Beyond the Border” - Asian Music and Arts festival i Yokohama. De senaste åren har hon haft ett nära samarbete med pianisten Akira Wakabayashi med en lång rad konserter och inspelningar tillsammans. Ett samarbete som lovordats av kritiker och publik.

Akira Wakabayashi studerade vid Tokyo University of Arts samt för professor Hans Leygraf vid och Mozarteum och Universität der Kunste Berlin. Han har vunnit 2:a pris vid Busoni International Piano Competition och vid Queen Elisabeth International Music Competition i Brüssel. Sedan dess har han haft en intensiv konsertverksamhet med solistframträdande tillsammans med bl a NHK Symphony Orchestra, Berliner Symfoniker, Göteborgs Symfonikerna, St. Petersburg Academic Symphony Orchestra och SON. 2002 debut i New York med en prisad pianoafton i Carnegie Hall. Som kammarmusiker framträder han ofta tillsammans med musiker som Karl Leister, Steven Isselis, Leipzig String Quartet och Vienna Octet. Detta är femte gången som han besöker Norrköping och kammarmusikföreningen sedan starten 1992.

 

 

  “Alltid på en måndag” är en serie kammarmusik som arrangeras av Norrköpings Kammarmusikförening i samarbete med Norrköpings Symfoniorkester, Crescendo och Studiefrämjandet.

  Biljetter och abonnemang till kammarmusikserien “Alltid på en måndag” säljs på Crescendo, Järnbrogatan 3, konsertdagar från kl 18.30.

  Priser: Ord biljettpris 120 kr. Pensionär och SON-vänner 110 kr. Studerande 50 kr, fritt inträde för elever vid Kulturskolan och vid De Geergymnasiets estetiska program.

 

  Medlemmar i Kammarmusikföreningen 100 kr. Kammarmusikabonnemang 720 kr (medl 560 kr)


Dela