Hoppa till huvudinnehåll

Trio Nova och “Dödssynderna”

Nästa konsert

Alltid på en måndag - kammarmusik på Crescendo.

Trio Nova är idag en etablerad pianotrio i Sverige. De tre har sammanförts av en gemensam kärlek till kammarmusiken. Alla är redan välkända musiker baserade i Stockholm.

  Klara Hellgren är till vardags konsertmästare i Uppsala Kammarsolister, Kati Raitinen jobbar som solocellist i Kungliga Hovkapellet samt spelar med trion Zilliacus/Persson/Raitinen och Terés Löf är en av landets mest meriterade pianister med soloframträdanden med ett flertal av landets orkestrar.

  Trio Nova konserterar regelbundet och har framträtt på festivaler i Sverige och utomlands. Just nu är trion aktuell med Johan Ulléns Tangosvit ”Dödssynderna”, ett verk särskilt skrivet för dem. Sviten innehåller sju tangos, en för varje dödssynd. SVT gjorde produktionen ”Veckans föreställning” med Trio Nova och ”Dödssynderna” som sändes 30 novemger 2013 tillsammans med nyskrivna texter av Kristina Lugn och dansare från kompaniet ”Bounce”.

Alltid på en måndag

  “Alltid på en måndag” är en serie kammarmusik som arrangeras av Norrköpings Kammarmusikförening i samarbete med Norrköpings Symfoniorkester, Crescendo och Studiefrämjandet.

  Biljetter och abonnemang till kammarmusikserien “Alltid på en måndag” säljs på Crescendo, Järnbrogatan 3, konsertdagar från kl 18.30.

  Priser: Ord biljettpris 120 kr. Pensionär och SON-vänner 110 kr. Studerande 50 kr, fritt inträde för elever vid Kulturskolan och vid De Geergymnasiets estetiska program.

 

  Medlemmar i Kammarmusikföreningen 100 kr. Kammarmusikabonnemang 720 kr (medl 560 kr)


Dela