Hoppa till huvudinnehåll

Guldskiva för Hommage

Föregående Nästa

Hommage med Sven-Bertil Taube och SON har sålt guld, och nu har diplomet kommit hem till De Geerhallen.

18 maj 2015

Norrköpings Symfoniorkester fick en ovanligt trevlig start på veckan. För just när repetitionerna skulle starta på scenen delades diplomet för den senaste guldskivan ut. Det är Sven-Bertil Taubes Hommage som sålt över 20 000 exemplar, och som medverkande orkester har SON fått ett eget exemplar av diplomet.

SON spelade in Hommage med Sven-Bertil Taube i två omgångar under 2014, och i slutet av mars kom Sven-Bertil Taube till De Geerhallen och SON och höll en konsert med materialet, för en fullsatt salong.

Guldskivor, eller guldcertifikat som det egentligen heter, delas ut av Ifpi Sverige. I klassen Album räknas numera både sålda cd-skivor och nedladdningar in.

Dirigent och producent för Hommage är Peter Nordahl. Inspelningen är utgiven på Universal Music med Lars Nilsson från Nilento Studio som inspelningsproducent. Samma inspelning vann också en Grammis 2015 i kategorin årets folkmusik/visa.

  • Guldskiva för Hommage
    Så här glad blir man av en guldskiva! På bilden solocellist Niklaas Veltman och förste konsertmästare Henrik Jon Petersen.
  • Guldskiva för Hommage

DelaLäs mer

Abonnemang i De Geerhallen

Gul torsdagsserie