Hoppa till huvudinnehåll

Vi slår på trumman för nästa säsong

Föregående Nästa

Onsdagen 10 maj släpper Norrköpings Symfoniorkester generalprogrammet för kommande säsong.

6 april 2017

Säsongen 2017/18 är fylld av härlig musik. Och vi får tillfälle att fira ett par 100-åringar: Leonard Bernstein och republiken Finland.

Kompositören och dirigenten Leonard Bernstein föddes 1918, för jämnt 100 år sedan. Norrköpings Symfoniorkester kommer att hylla honom och hans otroliga musik i två konserter under året. Finland blev självständigt 1917. SON uppmärksammar denna sekelgamla republik i tre konserter med musik av finska tonsättare.

Det succéartade Allan Pettersson-projektet rullar vidare, men i höst tar vi paus från symfonierna. I stället bjuder orkestern på Petterssons violinkonsert nr 2, med Ulf Wallin som solist.

Det här är förstås bara en bråkdel av vad som bjuds under året. Helt traditionsenligt startar säsongen med sommarkonserter i Vasaparken och De Geerhallen, med fri entré. Och som vanligt blir det tre abonnemangsserier med sex konserter i varje i De Geerhallen, samt en serie med sex konserter i Linköping, samt mycket mer. Och SON fortsätter förstås sitt viktiga arbete med att visa den klassiska musiken tillsammans med och för regionens barn och unga.

Så besök hemsidan onsdagen 10 maj - då ser du hela programmet!


Dela