Hoppa till huvudinnehåll

Ny inspelning släppt

Föregående Nästa

Hör kompositören Jeff Beal berätta i videon om inspelningen av House of Cards Symphony i De Geerhallen.

29 augusti 2018

I maj 2017 spelade SON in House of Cards Symphony i samarbete med Jeff Beal, som komponerat musiken till den berömda, politiska dramaserien på Netflix. Nu har cd-inspelningen släpps för försäljning.

Visas live

House of Cards Symphony är en sammanställning av musiken ur tv-serien, en 81 minuter lång symfoni. För arrangemanget svarar kompositören Jeff Beal, som också dirigerar inspelningen.

- Idén till symfonin föddes ur min önskan att ta musiken från tv-serien och presentera den live för konsertpublik, säger Jeff Beal i en videointervju (se nedan). Sedan 2016 har han turnerat världen runt med symfonin som visas till utdrag ur tv-serien.

“En glädje”

SON spelade in musiken tillsammans med Jeff Beal våren 2017.

- Det var verkligen en glädje att få tillbringa fyra dagar i Norrköping med den här fantastiska symfoniorkestern och dokumentera verket, säger Jeff Beal

På skivan finns också också en flöjtkonsert och en gitarrkonsert samt Canticle för stråkar, alla verk av Jeff Beal. Hans musik till House of Cards vann utmärkelsen Primetime Emmy Award för bästa musikkomposition till en tv-serie 2015, och gitarristen Jason Vieaux är Grammy-pristagare. För inspelningen i De Geerhallen stod BIS Records.


Dela