Hoppa till huvudinnehåll

Skivsläpp med SON och Jenny Wilson

Föregående Nästa

SON medverkar på artisten Jenny Wilsons djupt personliga debut på svenska.

14 februari 2019

I april släpper Jenny Wilson albumet Trauma, som spelades in tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester och dirigent Hans Ek i De Geerhallen på sensommaren 2017.

Premiär på svenska

Tematiskt är Trauma är en systerskiva till förra årets kritikerrosade album ”Exorcism”. En skiva med djupt personliga och mycket mörka texter. Men den här gången sjunger Jenny Wilson för första gången på svenska. Och det är första gången hon har skrivit för symfoniorkester.

– Jag tog kontakt med Hans Ek efter att ha sett honom tolka Kraftwerk. Jag var helt knockad – hur kunde en hel symfoniorkester låta precis som de syntar och beats jag vuxit upp med? Det väckte min nyfikenhet att få jobba på ett liknande sätt med min musik. Att använda en symfoniorkester istället för bara en synt, berättar Jenny Wilson i ett pressmeddelande.

Unikt projekt

Musiken på albumet har arrangerats för symfoniorkester av Hans Ek, och medproducent är Johannes Berglund.

- Jag vet inte om någon har jobbat på det här sätter förut, att ha orkestern med från start, sa Hans EK under inspelningsarbetet i Norrköping. När man arrangerar popmusik för symfoniorkester kommer orkestern oftast in på slutet. Då får försöka passa in det så gott det går. Nu är vi ute efter en ny utgångspunkt.

Delar av materialet gavs som konsert tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester i mars förra året.

Albumet Trauma släpps 12 april, men redan 15 mars presenteras singeln ”Göra saken värre”.

  • Skivsläpp med SON och Jenny Wilson
    Jenny Wilson.

DelaLäs mer