Hoppa till huvudinnehåll

SON hemma från storartad turné

Föregående Nästa

Utsålda hus och strålande recensioner

2 maj 2017

Norrköpings Symfoniorkester är åter hemma efter en fem dagar lång turné i Slovenien och Österrike. På turnén spelade SON för sammanlagt cirka 6 000 personer, varav två helt utsålda hus i Grosses Festspielhaus i Salzburg. Konserterna fick också fina recensioner med idel lovvord.

”Överväldigande, storartat”. Så avslutas recensionen i Drehpunkt Kultur efter onsdagskonserten i Grosses Festspielhaus. Drehpunkt Kultur skriver också: ”svenskarna bevisade sina imponerande kvalitéer” och fortsätter med att berömma ”fantastiska” stråkar, ”excellenta” träblåsare, ”grandios” hornstämma och bleckblås. ”Högtidsstund för Mahler” var rubriken.

Även recensenten i Kleine Zeitung i Villach berömmer ”den svenska orkestern, med excellenta solister i de egna leden…”

Ett kvitto på kvaliteten

- Norrköpings Symfoniorkester har fått ett konstnärligt erkännande på en av musikvärldens viktigaste arenor, säger SONs avgående verksamhetschef och konstnärliga ledare Karin Veres. Det här är verkligen ett kvitto på att vår strävan att alltid ligga på topp ger utdelning. Vi får många bevis på det på hemmaplan men att också få det internationellt ger oss styrka inför framtiden.

Redan om ett år ska Norrköpings Symfoniorkester åter framträda i Österrike, i Musikverein i Wien och då med ett konsertprogram med bland annat Allan Petterssons sjunde symfoni.

-Inför den konserten är det förstås extra roligt att vi fått så fina recensioner i Österrike, säger Karin Veres. För mig personligen är det en särskild glädje att få avsluta mina sex år vid SON med att få till stånd den här turnén och att få visa orkesterns toppkvalitet även internationellt.

  • SON hemma från storartad turné
    SON i Das Grosses Festspielhaus i Salzburg.
  • SON hemma från storartad turné
    Träblåsstämman på turnén. Foto: Björn Carlén
  • SON hemma från storartad turné
    De stora kontrabasfodralen kommer fram när orkestern är på resa. Foto: Björn Carlén

Dela