Hoppa till huvudinnehåll

SON ger sommarkonsert i Borgholms slottsruin

Föregående Nästa

Det är hela 17 år sedan SON spelade konsert mitt i semestern. Men i år blir det av, tillsammans med Sven-Bertil Taube.

19 mars 2018

Det hör till ovanligheterna att Norrköpings symfoniorkester bryter sommarledigheten för att spela konsert. Senast var i början av juli 2001, då orkestern åkte på Norrlandsturné med dåvarande chefdirigenten Lü Jia.

Men i år är det dags igen. Lördagen 21 juli kommer Sven-Bertil Taube och Norrköpings Symfoniorkester till Öland och Borgholms slottsruin för att göra konserten ”Taube sjunger Taube”.

- Vi har ett långt och fruktbart samarbete med Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl som arrangerat musiken, säger SONs kommunikationschef Agneta Lindmark-Thomas. Så när vi blev tillfrågade kändes det naturligt fortsätta det arbetet.

Program från senaste skivan

Programmet bygger på skivan ”Så länge skutan kan gå”, den senaste i raden av bejublade inspelningar som SON och Sven-Bertil Taube gjort tillsammans, i Peter Nordahls arrangemang. Tidigare samarbeten är Hommage, som vann en Grammis, och Hommage Vol. 2. Även ”Så länge skutan kan gå” har fått lysande kritik. ”Outsinlig kulturhistoria”, skriver Dagens Nyheter i sin recension.

Och få ställen säger väl svensk sommar så som Borgholms slottsruin, de härjade men vackra resterna av det barockpalats som Karl X Gustav lät uppföra i mitten av 1600-talet. Numera är Borgholms slottsruin en av Sveriges mest kända konsertscener. Och snart är det plats på scenen för SON!

  • SON ger sommarkonsert i Borgholms slottsruin
    Sven-Bertil Taube och SON uppträder i Borgholms slottsruin i sommar.

DelaLäs mer