Hoppa till huvudinnehåll

Beethoven & Pettersson

19.00 - torsdag 1 oktober 2020
De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

Christian Lindberg, dirigent och trombonsolist

Beethoven: Coriolanus är en landsförvisad romersk krigare som i spetsen för en här nalkas sin födelsestad för att utkräva blodig hämnd. När Roms ädlaste kvinnor, bland dem hans egen mor och maka, ber honom om barmhärtighet, väcks i hans inre motstridiga känslor mellan det oförsonliga hämndbegäret och kärleken. Musikens karaktär är djupt tragisk och bottnar i Coriolanus känslomässiga konflikt.

Per Egland är säkert för de flesta ett okänt namn, men han har varit flitig som popmusiker och kompositör av film- och teatermusik, samt konstmusik som även spelats i New York och London. Den här gången är det fråga om ett verk som sambeställts av SON, Västerås och Sundsvall. Inspirerad av intervjuer med människor på samhällets skuggsida i Ångermanland och Medelpad har Egland gett röst åt personer som annars aldrig får höras. De kom till tals i form av en trombonkonsert som Christian Lindberg både dirigerar och spelar solo i.

Norrköpingspubliken har efter många år blivit väl bevandrade i Allan Petterssons symfonier, och inspelningarna har ständigt fått lysande recensioner världen över. Nu är det den åttondes tur. Han fullbordade musiken 1969 och lät den för en gångs skull få två satser, som vackert kompletterar varandra.

  • Christian Lindberg, Dirigent & trombonsolist
    Christian Lindberg, Dirigent & trombonsolist

Dela


Abonnemang i De Geerhallen

Ett stråk av lycka

Abonnera på konserter i Norrköping - spara 35%

AKTUELLT

Välkommen!

Säsongen 2020/2021

Abonnemang i De Geerhallen

Grön lördagsserie

Sex konserter - spara upp till 760 kr!

Abonnemang i De Geerhallen

Gul torsdagsserie

​Sex konserter - spara 725 kr!