Hoppa till huvudinnehåll

Mozarts Jupiter

19.00 - fredag 19 oktober 2018
Crusellhallen, Linköping


Föregående konsert Nästa konsert

Valthorn i Crusellhallen

Mozarts främsta symfoni, nr 41 med tillnamnet Jupiter, är huvudnumret i den här konserten, men det är ändå valthornet som har huvudrollen. Detta i form av Kurt Atterbergs hornkonsert.

Komponerande byrådirektör

  Atterberg var en osannolikt flitig och mångsidig person, administrator av rang – han grundade såväl STIM som Föreningen Svenska Tonsättare – sällsynt produktiv tonsättare av stora instrumentala verk, och dessutom byrådirektör på heltid (upp i 80-årsåldern) på Patentverket. Nordiska tonfall har letat sig in i hans ljuva hornkonsert, en av de finaste som skrivits i vårt land.

  Som inledning hör vi Lera Auerbachs tolkning av Ikaros-myten, om mannen som strävade efter solen men störtade i havet.I denna symfoniska dikt ingår det elektroniska instrumentet theremin, som på konserten spelas av Thorwald Jørgensen från Nederländerna. Läs mer i artikeln!
Theremin på SON-konsert >>

Kvällens meny

  Bistron i Linköping Konsert & Kongress erbjuder denna kväll en tvårättersmeny för 295 kr. Till förrätt serveras en tartar på hjortstek, och till varmrätt kan du välja på smörstekt torsk eller örtbakat kalvinnanlår. Boka ditt bord på telefon 013-190 00 30. Bistro & Bar öppnar 2 timmar innan föreställningen.

  • Annamia Larsson, valthorn. Foto: Glenn Larsson
    Annamia Larsson, valthorn. Foto: Glenn Larsson

DelaLäs mer

Abonnemang i Crusellhallen

Förstklassiker

Fredagskonserter i Linköping

Abonnemang i Crusellhallen

Kortklassiker

Succéserien i Linköping!

Hitta hit

Konserthuset i Linköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

Ditt besök

Priser i Linköping

Köpinformation och biljettpriser i Crusellhallen