Hoppa till huvudinnehåll

Önskekonsert i Crusellhallen

19.00 - fredag 6 mars 2020
Crusellhallen, Linköping


Föregående konsert Nästa konsert

Publikens egna favoriter!

Nu kan vi presentera årets Önskekonsert! Önskade artister och önskad musik. Highlights från operans, filmens och den klassiska musikens värld, men även jazz-sväng och svensk visa.

Som ett axplock ur konserten kan vi avslöja att det blir operapärlor av Puccini, Mozart och Offenbach. Dessutom en skön blandning av musik av Dvorák, Tjajkovskij, Schubert i Hasse och Tages version, Barbro Hörberg och många fler. Och en och annan överraskning dyker också upp.

Solister ur SON bjuder på flöjt- och cellokonsert.

Programpresentatör är Johanna Tafvelin.

 

Ellen Andersson

Ellen Andersson från Linköping anses idag vara en av Sveriges mest framstående jazzsångerskor och syns med orkestrar och storband både i Sverige och internationellt. Hennes debutalbum belönades 2017 med ”Gyllene Skivan” - Orkesterjournalens pris för årets bästa, svenska jazzutgivning, efter vilket hon också utsågs till ”Årets nykomling” på den svenska jazzscenen av Sveriges Radio P2.

 

Agnes Auer

Den lyriska sopranen Agnes Auer med rötter i Norrköping är en av de önskade artisterna som man under våren kan höra även på Kungliga Operan. Hon framträder på scener i Skandinavien och har blivit uppmärksammad med flera stipendier och priser. Agnes gjorde ett mycket uppskattat framträdande tillsammans med Svenska Salongsorkestern i konserten Italiensk vår den 10 april 2019 i De Geerhallen.

 

Anna Skryleva

Vi är glada att ha kunnat engagera den ryska dirigenten Anna Skryleva som är internationellt etablerad och nu gör sin debut med SON.

 

I samarbete med NT och Corren.

 • Norrköpings Symfoniorkester. Foto: Calle Slättengren
  Norrköpings Symfoniorkester. Foto: Calle Slättengren
 • Anna Skryleva. Foto Nils Böhme.
  Anna Skryleva. Foto Nils Böhme.
 • Agnes Auer. Foto: Elias Gammelgård
  Agnes Auer. Foto: Elias Gammelgård
 • Ellen Andersson. Foto Satu Knape.
  Ellen Andersson. Foto Satu Knape.

Dela


Hitta hit

Konserthuset i Linköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

Ditt besök

Priser i Linköping

Köpinformation och biljettpriser i Crusellhallen