Hoppa till huvudinnehåll

Säsongspremiär på SONs digitala scen

15.00 - lördag 5 september 2020
Inspelad i De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

Karl-Heinz Steffens och Peter Mattei

LÄNK TILL KONSERTEN KOMMER HÄR

Säsongspremiären äger i år rum på SONs digitala scen. Men den blir storslagen och festlig även där! Självklart ska vår nye chefdirigent, Karl-Heinz Steffens, göra säsongens första konsert och solist är den internationellt hyllade artisten Peter Mattei, baryton. 

Och vad kan passa bättre än att inleda säsongen med ett heroiskt stycke av Beethoven, vars alla symfonier ska framföras under denna säsong.Tredje symfonin är den hjältesymfoni han komponerade som en hyllning till Napoleon som då, 1804, var förste konsul. Men när han utropade sig till kejsare råkade Beethoven i raseri och rev sönder titelbladet, där det stod ”Bonaparte”, och ersatte det med ett nytt där han skrivit Sinfonia eroica. Med detta verk är den musikaliska romantiken ordentligt etablerad – den epok som får sin grandiosa slutpunkt i Gustav Mahlers symfonier. Nu ska vi däremot få höra Mahlers gripande sångcykel, skrivna i sorgen över att hans små barn avlidit. 

Information till abonnenter

Digitala konserter ges kostnadsfritt. Abonnenter som redan betalat för de serier där säsongspremiären ingick kommer att få pengarna tillbaka för konserten.

  • Karl-Heinz Steffens, dirigent. Peter Mattei, baryton
    Karl-Heinz Steffens, dirigent. Peter Mattei, baryton

Dela


AKTUELLT

Välkommen!

Säsongen 2020/2021

AKTUELLT

Våra digitala konserter

Här hittar du alla konserter vi spelar online.