Hoppa till huvudinnehåll

Världssopran i spännande premiär

19.00 - fredag 30 november 2018
Crusellhallen, Linköping


Föregående konsert Nästa konsert

Malin Byström i Linköping

Världsstjärnan Malin Byström kommer till Östergötland med nyskriven musik i bagaget. Alla Britta Byströms nya verk emotses med stor nyfikenhet och förväntan, och hennes Notes from the city of the sun (2017) är inget undantag. Det är ett större verk för sopran och orkester till texter av Bei Dao, pseudonym för Zhao Zhenkai, en av Kinas viktigaste samtida poeter.

Haydn gav många av sina symfonier talande namn, och den symfoni som fått nr 60 bär namnet Il Distratto, den disträe. Tänk er en professor som börjar prata om något men hela tiden kommer att tänka på något helt annat – just sådan är denna symfoni, skriven med glimten i ögat.

Efter en ovanligt lång och komplicerad skapelseperiod växte Robert Schumanns fjärde och sista symfoni fram. Han tvekade att kalla den symfoni, för han hade strävat efter att gå utanför den traditionella symfoniformen, genom att låta alla satserna gå över i varandra utan pauser, samtidigt som de hänger ihop med gemensamma teman. Till slut blev han nöjd och menade att han skrivit ett verk som blev ”helt klart bättre och effektivare”.

  • Malin Byström, sopran. Foto: Peter Knutsson
    Malin Byström, sopran. Foto: Peter Knutsson

Dela


Abonnemang i Crusellhallen

Förstklassiker

Fredagskonserter i Linköping

Abonnemang i Crusellhallen

Kortklassiker

Succéserien i Linköping!

Hitta hit

Konserthuset i Linköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

Ditt besök

Priser i Linköping

Köpinformation och biljettpriser i Crusellhallen