Hoppa till huvudinnehåll

Världssopran i spännande premiär

19.00 - torsdag 29 november 2018
De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

Byström sjunger Byström

Världsstjärnan Malin Byström kommer till Östergötland med nyskriven musik i bagaget. Alla Britta Byströms nya verk emotses med stor nyfikenhet och förväntan, och hennes Notes from the city of the sun (2017) är inget undantag. Det är ett större verk för sopran och orkester till texter av Bei Dao, pseudonym för Zhao Zhenkai, en av Kinas viktigaste samtida poeter.

Haydn gav många av sina symfonier talande namn, och den symfoni som fått nr 60 bär namnet Il Distratto, den disträe. Tänk er en professor som börjar prata om något men hela tiden kommer att tänka på något helt annat – just sådan är denna symfoni, skriven med glimten i ögat.

 Efter en ovanligt lång och komplicerad skapelseperiod växte Robert Schumanns fjärde och sista symfoni fram. Han tvekade att kalla den symfoni, för han hade strävat efter att gå utanför den traditionella symfoniformen, genom att låta alla satserna gå över i varandra utan pauser, samtidigt som de hänger ihop med gemensamma teman. Till slut blev han nöjd och menade att han skrivit ett verk som blev ”helt klart bättre och effektivare”.

  • Malin Byström, sopran. Foto: Peter Knutsson
    Malin Byström, sopran. Foto: Peter Knutsson

Dela


Abonnemang i De Geerhallen

Ett stråk av lycka

Abonnera på konserter i Norrköping - spara 35%

AKTUELLT

Välkommen!

Säsongen 2020/2021

Abonnemang i De Geerhallen

Röd torsdagsserie

Sex konserter - spara upp till 725 kr!

Abonnemang i De Geerhallen

Grön lördagsserie

Sex konserter - spara upp till 760 kr!