Hoppa till huvudinnehåll

Skolkonserter med Nassim

Föregående Nästa

SON åker ut på skolgårdar efter påsk – på ett lastbilsflak!

12 februari 2021

I vår så flyttar SONs skolkonserter ut på skolgårdarna.

– På grund av pandemin kan eleverna inte komma till oss, så då får vi komma till dem i stället, säger SONs barn- och ungdomsproducent Kristina Holm Danielsson.

Orkester på skärm

Men hur tar man med sig en hel orkester till en skolgård? Jo – på ett lastbilsflak. I veckan har orkestern spelat in en konsert. Och med hjälp av en riktigt bra storbildskärm på flaket så får barnen se och höra Norrköpings Symfoniorkester.

Nassim på plats

Men naturligtvis behöver man även en programvärd. Och det är Nassim Al Fakir, som kommer att följa med ut på skolgårdarna i egen hög person för att framträda tillsammans med den inspelade orkestern.

– Det blir helt sjukt att sjunga med en hel orkester när de egentligen är någon helt annanstans säger Nassim och skrattar gott.

Främst för småorter

SONs skolkonserter är alltid kostnadsfria och till för alla elever i länet. Och nu kommer det att märkas ordentligt.

– I den här produktionen prioriterar vi just småorter långt bort, och börjar söderifrån, säger Kristina Holm Danielsson. Vi har redan över 20 skolgårdar på bokningslistan.

Efter påsk

Efter påsk rullar lastbilen med skärm och Nassim Al Fakir ut på vägarna. Har du som jobbar inom skolans värld några frågor? Se kontaktinformationen i faktarutan!


Dela