Hoppa till huvudinnehåll

Tillgänglighet

Information för dig med någon typ av funktionsnedsättning.

Hiss

I konserthuset finns hiss med utrymme för rullstol till vänster i foajén, från entrén sett. Vid BiljettByrån/Turistbyrån finns hiss till vänster om entrétrappen.

Platser för funktionshindrade

Platserna 730-735 i De Geerhallen är lätta att komma åt och särskilt lämpliga för funktionshindrade. Säg till om platsen när du bokar din biljett. Platserna finns utmed väggarna på båda sidor på parkettplan, se salongsöversikten.

Rullstolsplatser

Det finns sex rullstolsplatser i De Geerhallen, tre på varje sida på parkettplan. Ingång genom dörr B, nära hissen. Du kan köpa biljett för rullstolsplats via Ticnet. Om du bokar hos BiljettByrån/Turistbyrån, säg till att du vill ha en rullstolsplats.

Toaletter för rörelsehindrade

Toaletter med utrymme för rullstolar finns på plan 1 (parkett) och plan 3 (första balkong) i konserthuset.

Parkering för rörelsehindrade

Tre p-platser vid Holmentornet på Kvarnholmsplan intill konserthuset. Kör till Kvarnholmsplan via Dalsgatan. En plats vid BiljettByrån/Turistbyrån på Källvindsgatan 1. OBS: P-tillstånd för rörelsehindrade krävs.

För dig med nedsatt hörsel

De Geerhallen är utrustad med hörslinga/teleslinga. Gäller enbart parkett. Ställ in din hörapparat i t-läge för att höra slingan.

För dig med nedsatt syn

Du kan få hjälp att hitta till din plats av konsertvärdarna. Ta gärna kontakt med BiljettByrån före konserten och säg till att du behöver hjälp.

Här på webbplatsen gör vi informationen så tillgänglig som möjligt. Till exempel genom att använda ljus bakgrund och mörk text gör vi texterna lättlästa. Vi använder alt-texter för att markera bildernas placering.

Mat & dryck

Mat i pausen

Boka något gott till pausen.

Vanliga frågor

Var? När? Hur?

Allt du undrar om konsertbesöket.