VÄSKFÖRBUD? Detta gäller hos Norrköpings Symfoniorkester. Läs mer

Hoppa till innehåll

Biljettsläpp till vårens stora konsert med spelmusik

23 oktober 2023

Det blir en symfonisk resa in i spelmusikens världar när Norrköpings Symfoniorkester möter sopranen Sabina Zweiacker och programvärden Orvar Säfström i konserten SCORE – Orchestral Game Music. Konserten äger rum den 15 mars och programmet bjuder på mängder av publikfavoriter såsom Super Mario, Assassin's Creed, The Last of Us, Final Fantasy och Sonic the Hedgehog.

Sedan SCORE framfördes i Norrköping 2012 har produktionen vuxit till en av de främsta och mest hyllade spelmusikkonserterna internationellt, och har framförts såväl i Skandinavien och runtom i Europa som på andra sidan Atlanten. Spelmusiken är en levande och spännande genre med miljontals fans jorden runt. I SCORE får publiken följa med på en symfonisk resa in i dessa magiska världar med musik som spänner mellan det kraftfullt bombastiska till det vackert sköra. Det blir en fantastisk kväll för både den inbitne spelaren och den vana orkesterpubliken.

Den hyllade, svenska sopranen Sabina Zweiacker, med över 30 miljoner visningar på Youtube, medverkar i flera sånger från spel som Journey, Bloodborne och Skyrim. Som alltid presenteras konserten av producenten och initiativtagaren Orvar Säfström.

 

Biljettsläpp onsdag den 25 oktober kl 10.00 via norrkopingssymfoniorkester.se.

 

Sabina Zweiacker tog sin examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö 2012 och har sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2013 varit solist med Skandinaviens främsta orkestrar, som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Oslo-Filharmonien och hela sju gånger med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen. 2014 och 2022 gjorde hon en av huvudrollerna i barnoperan ”Hion om Natten” med Norrköpings Symfoniorkester.

Orvar Säfström är av många fortfarande ihågkommen som programledare för Filmkrönikan på Sveriges Television, men han är verkligen en mångsysslare som tilldelats såväl Svenska Videobranschens hederspris och utnämnts till ”Årets spelare” av ungdomsförbundet SVEROK. Han har skrivit flera prisbelönta böcker om spel- och nördkultur, driver förlaget Fandrake och är sedan många år tillbaka Skandinaviens ledande producent av konserter med spel- och filmmusik.