Hoppa till innehåll

Sportlovsorkestern

Ett läger för dig och ditt instrument

Nyfiken på Sportlovsorkestern?

Det är en kurs för ungdomar som bor i Östergötland och spelar orkesterinstrument. Den startade 2006, som ett samarbete mellan länets kulturskolor och Norrköpings Symfoniorkester med särskilt stöd av Region Östergötland.

Var: De Geerhallen i Norrköping som är orkesterns hemmascen.

När: Under sportlovet, den 17–21 februari 2024. Kursen avslutas med två offentliga konserter i Norrköping.

Hur går det till? 

Deltagarna får spela under en professionell dirigent. Dirigent är Cecilia Rydinger. Dessutom är musiker ur Norrköpings Symfoniorkester med som coacher under dagarna och delar med sig av sina erfarenheter och tips.

Ålder: De flesta deltagarna är mellan 12 och 19 år.

Kostnad: Deltagarna betalar 1000 kr. Mat och dryck ingår. 

Logi: För dig som behöver logi finns det möjlighet att bo på hotell Best Western Princess till förmånligt pris. Hotellet betalas av kursdeltagaren, det finns 4-bäddsrum att dela på och såklart enkel/dubbelrum.

Noter: Noterna till Sportlovsorkestern får du själv ladda ned och skriva ut. För att komma åt noterna behöver du en inloggning som du får när du skickat in din anmälan.

Din instrumentallärare avgör: 
Alla som bor i Östergötland och är över 12 år och spelar orksterinstrument har chans att vara med. Det är du tillsammans med din lärare som avgör om du har kommit så långt att du kan tillgodogöra dig veckan på ett bra sätt. Tanken med Sportlovsorkestern är att inspirera dig till att fortsätta spela i orkester och ge dig en inblick i hur det är att arbeta som professionell musiker.
 

Anmälningstiden för att vara med i Sportlovsorkestern har gått ut.
Men det finns några platser kvar och vid intresse hör av dig direkt till 
vår barn- och ungdomsproducent Maria Olofsson.

Maria Olofsson 011-218540
maria.olofsson@norrkopingssymfoniorkester.se