Hoppa till innehåll

Sportlovsorkestern

Ett läger för dig och ditt instrument

Så här fungerar Sportlovsorkestern!

Det är en kurs för ungdomar som bor i Östergötland och spelar orkesterinstrument.
Den startade 2006, som ett samarbete mellan länets kulturskolor och Norrköpings Symfoniorkester med särskilt stöd av Region Östergötland.

Var: På SON:s hemmascen i De Geerhallen i Norrköping.

När: Under Sportlovet. 
Lägret är lördag 18/2-onsdag 22/2, repdagar 18-20/2
Kursen avslutas med två offentlig konserter, en i Crusellhallen, Linköping den 21/2 och en i De Geerhallen, Norrköping den 22/2 

Hur: Deltagarna får spela under en professionell dirigent. Dirigent är Cecilia Rydinger. Dessutom är musiker ur Norrköpings Symfoniorkester med som coacher under dagarna och delar med sig av sina erfarenheter och tips.

Ålder: De flesta deltagarna är mellan 12 och 19 år.

Repertoar: Repertoaren består av klassiska orkesterstycken som spelas av symfoniorkestrar världen över.
 

Kostnad: Deltagarna betalar 1000 kr. Då ingår mat och dryck, samt en hoodie tröja och trevligt umgänge under hela veckan.

Logi: För dig som behöver logi finns det möjlighet att bo på hotell Best Western Princess till förmånligt pris. Hotellet betalas av kursdeltagaren, det finns 4-bäddsrum att dela på och såklart enkel/dubbelrum.

Noter: Noterna till Sportlovsorkestern får du själv ladda ned och skriva ut. För att komma åt noterna behöver du en inloggning som du får när du skickat in din anmälan.

Din instrumentallärare avgör:

Alla som bor i Östergötland, är över 12 år och spelar orksterinstrument har chans att vara med. Det är du tillsammans med din lärare som avgör om du har kommit så långt att du kan tillgodogöra dig veckan på ett bra sätt. Tanken med Sportlovsorkestern är att inspirera dig till att fortsätta spela i orkester och ge dig en inblick i hur det är att arbeta som professionell musiker.

 

 

 

Anmäl dig här