Hoppa till innehåll

Unga & SON

Skratta, sjung med och njut av musikens magi.

Vår viktigaste publik

Norrköpings Symfoniorkester bjuder in barn och unga till kostnadsfria konserter och magiska möten med musiken. Barn och unga är vår viktigaste publik. En fjärdedel av våra besökare är under 20 år. Kom med familjen eller skolklassen och upplev musik i världsklass! 

Konsertupplevelser för hela familjen

Varje säsong bjuder vi in hela familjen till magiska möten med musiken. Kommande säsong blir det bland annat allsångskonsert med våra maskotar Filip Fagott och Filippa Fiol med fri entré, en klassisk julkonsert och en fartfylld musiksaga i Nötknäpparen goes Streetdance. Dessutom bjuder vi in till Öppet hus för stora och små den 20 januari 2024 tillsammans med Louis De Geer Konsert & Kongress som firar 30-års jubileum.

Kostnadsfria konserter för alla skolor i Östergötland

Varje år erbjuder vi studiebesök och skolkonserter dagtid för alla årskurser. Du som lärare är vår viktigaste kanal ut till eleverna. Här nedan bokar du in ditt besök för din klass/skola. Skolkonserterna för säsong 2023–2024 släpps den 15 augusti och bokas här nedan, klicka på den konserten du vill boka till.

Självklart är ni som skolklass välkomna att boka in er kostnadsfritt på våra ordinarie konserter också i mån av plats. Vill ni ha tips och råd eller hjälp med att boka biljetter, kontakta vår barn- och ungdomsproducent Maria Olofsson (kontaktuppgifter längst ner på sidan). Vi ses i salongen!

Boka våra lekfulla studiebesök för förskoleklasser!

Välkomna till en musikalisk rundtur på och bakom scenen hos Norrköpings symfoniorkester. Vi tar kostnadsfritt emot alla förskoleklasser i Östergötland och varje år besöker ca 1000 förskolebarn oss. Under besöket får ni lära känna en symfoniorkester och dess instrument tillsammans med vår barn och ungdomsproducent.

Bokningar görs till maria.olofsson@norrkopingssymfoniorkester.se
Vi tar emot besök vardagar 9.00-10.15

Besöket tar max 1 timme och 30 min.

Lär känna våra instrument

Här visar vi hur de ser ut och hur de låter.

Lyssna

Sportlovsorkestern

En kurs för dig och ditt instrument.

Varje år erbjuder vi dig mellan 12-19 år som spelar ett instrument möjligheten att vara en del av vår Sportlovsorkester. 

Läs mer

Kontakta vår barn- och ungdomsproducent

+46 (0)11-21 85 40 +46 (0)736-20 53 48 maria.olofsson@norrkopingssymfoniorkester.se