Hoppa till innehåll

Unga & SON

Skratta, sjung med och njut av musikens magi.

Glädje och känslor

Norrköpings Symfoniorkester bjuder in barn och unga till kostnadsfria konserter och magiska möten med musiken. Barn och unga är vår viktigaste publik och en fjärdedel av våra besökare är under 20 år. Kom med familjen eller skolklassen och upplev musik i världsklass! Här hittar du information om konserter och besök med fokus på skolklasser och familjer.

Kostnadsfria konserter för alla skolor i Östergötland

Varje år erbjuder vi studiebesök och skolkonserter dagtid för alla årskurser. Du som lärare är vår viktigaste kanal ut till eleverna. Här nedan bokar du in ditt besök för din klass/skola. Vill ni ha hjälp att boka? Mejla din bokning till caroline.karlsson@scenkonstost.se

Självklart är ni som skolklass välkomna att boka in er kostnadsfritt på våra ordinarie konserter också i mån av plats. Vill ni ha tips och råd kontakta vår barn och ungdomsproducent Maria Olofsson (kontaktuppgifter längst ner på sidan)

Vi ses i salongen!

Boka våra lekfulla studiebesök för förskoleklasser!

Välkomna till en musikalisk rundtur på och bakom scenen hos Norrköpings symfoniorkester. Vi tar kostnadsfritt emot alla förskoleklasser i Östergötland och varje år besöker ca 1000 förskolebarn oss. Under besöket får ni lära känna en symfoniorkester och dess instrument genom vår barn och ungdomsproducent.

Bokningar görs till maria.olofsson@norrkopingssymfoniorkester.se
Vi tar emot besök vardagar 9.00-10.15

Besöket tar max 1,30 tim.

Välkomna!

Lär känna våra instrument

Här visar vi hur de ser ut och hur de låter.

Lyssna

Konsertupplevelser för hela familjen

Varje säsong bjuder vi in hela familjen till magiska möten med musiken. Lördagen den 21 januari hade vi en dag fylld med takter och toner från olika delar av världen. Med tema om hur vi tar hand om varandra och vår planet. Vi påmindes om att musik förenar både över nation-och generationsgränser. 
 

Tillsammans med El Sistema elever från Norrköping och Motalas kulturskolor och elever från Diamantens skola bjöd vi på två kostnadsfria konserter och i foajén fanns tillfälle att pyssla och träffa våra maskotar Filip Fagott och Filippa Fiol.

Tack ni som kom och besökte oss!

Tack för en välbesökt skolvecka med Hion om natten

Under vecka 46 tog vi emot över 2000 skolelever i årskurs 3-6 från hela Östergötland som tillsammans med oss tog del av Hion om natten - en kort opera för barn. Tack alla ni som kom och besökte oss!
Ur Norrköpings Tidningars artikel:
“Det gjorde allt perfekt”  - ung operapublik vill ha mer.
Norrköpings Tidningar (artikeln går bara att läsa med prenumeration)
SR Radio Östergötland 

 

Sportlovsorkestern

En kurs för dig och ditt instrument.

Varje år erbjuder vi dig mellan 12-19 år som spelar ett instrument möjligheten att vara en del av vår Sportlovsorkester. 

Läs mer

Skolgårdsturné med SON och Nassim Al Fakir

Vår skolgårdsturné har blivit succé. I Augusti gav vi oss ut för tredje gången med en lastbil, en storbildsskärm med orkestern på och Nassim Al Fakir live. Vi har under tre veckor besökt skolgårdar i Östergötland och gett tre konserter per dag, då framförallt till de skolor som har lång väg till våra konserthus. Sammanlagt har vi nått ut till närmare 20 000 skolelever.
 

Och vilken respons vi har fått från er lärare och rektorer. 
“En sådan fantastisk start vi fick denna fredagsmorgon”  “eleverna önskade att vi fick ha samma upplägg varje måndagsmorgon" “Nassim lyckas verkligen fånga alla barnen, även de som tycker att förändringar och nya upplevelser är jobbiga”

Tack för att ni har tagit emot oss!

 

Upplev klassisk musik för endast 75 kr som student

Den klassiska musiken finns överallt i din vardag. Men det är något speciellt att höra den live i konserthuset. Bara 5 minuter från kårhusen hittar du oss, mitt i stan i våra vackra konserthus. Välkommen till ´De Geerhallen och Crusellhallen, vi spelar allt från klassiska konserter med Mozart, Tjajkovskij och Mahler till populärkonserter med artister som Linnea Henriksson.

Kontakta vår barn och ungdomsproducent

+46 (0)11-21 85 40 +46 (0)736-20 53 48 maria.olofsson@norrkopingssymfoniorkester.se