Hoppa till innehåll

Unga & SON

Skratta, sjung med och njut av musikens magi.

Glädje och känslor

Norrköpings Symfoniorkester bjuder in barn och unga till kostnadsfria konserter och magiska möten med musiken. Kom med din familj eller din skolklass och upplev musik i världsklass! 
Här hittar du information om konserter och besök med fokus på skolklasser och familjer.

Kostnadsfria konserter för alla skolor i Östergötland

Barn och ungdomar är vår viktigaste publik. Varje år erbjuder vi studiebesök och skolkonserter dagtid för alla årskurser. 
Du som är lärare är vår viktigaste kanal ut till eleverna. Läs om och boka de skolkonserter vi erbjuder under säsong 2022/23 här nedan.

Konsertupplevelser för hela familjen

Varje säsong erbjuder vi flera barn- och familjekonserter och andra roliga aktiviteter direkt riktade till barn och unga. Några av konserterna har fri entré. Vi spelar för hela familjen med hela orkestern. Kanske är det första gången ditt barn möter oss och då är Familjekonserterna ett bra val. Du ser vårt utbud under kommande säsong 2022/23 nedan.

Skolgårdsturné med SON och Nassim Al Fakir

Vår skolgårdsturné har blivit succé. I Augusti gav vi oss ut för tredje gången med en lastbil, en storbildsskärm med orkestern på och Nassim Al Fakir live. Vi har under tre veckor besökt skolgårdar i Östergötland och gett tre konserter per dag, då framförallt till de skolor som har lång väg till våra konserthus. Sammanlagt har vi nått ut till närmare 20 000 skolelever.
 

Och vilken respons vi har fått från er lärare och rektorer. 
“En sådan fantastisk start vi fick denna fredagsmorgon”  “eleverna önskade att vi fick ha samma upplägg varje måndagsmorgon" “Nassim lyckas verkligen fånga alla barnen, även de som tycker att förändringar och nya upplevelser är jobbiga”

Tack för att ni har tagit emot oss!

 

Upplev klassisk musik för endast 75 kr som student

Den klassiska musiken finns överallt i din vardag. Men det är något speciellt att höra den live i konserthuset. Bara 5 minuter från kårhusen hittar du oss, mitt i stan i våra vackra konserthus. Välkommen till ´De Geerhallen och Crusellhallen, vi spelar allt från klassiska konserter med Mozart, Tjajkovskij och Mahler till populärkonserter med artister som Linnea Henriksson.

Studiebesök för förskoleklass

Vardagar kl 9.00-10.15 tar vi emot förskoleklasser på studiebesök kostnadsfritt. Anmälan öppnar i oktober.