Hoppa till innehåll

Unga & SON

Skratta, sjung med och njut av musikens magi.

Glädje och känslor

Norrköpings Symfoniorkester bjuder in barn och unga till kostnadsfria konserter och magiska möten med musiken. Barn och unga är vår viktigaste publik och en fjärdedel av våra besökare är under 20 år. Kom med familjen eller skolklassen och upplev musik i världsklass! Här hittar du information om konserter och besök med fokus på skolklasser och familjer.

Konsertupplevelser för hela familjen

Varje säsong bjuder vi in hela familjen till magiska möten med musiken. Säsong 23/24 hittar ni bland annat Allsångskonsert med våra maskotar Filip Fagott och Filippa Fiol med fri entré, klassisk julkonsert och en magisk musiksaga där Nötknäpparen goes Streetdance, allt för hela familjen.
Biljettsläpp till våra familjekonserter den 1 juni kl 10.

Kostnadsfria konserter för alla skolor i Östergötland

Varje år erbjuder vi studiebesök och skolkonserter dagtid för alla årskurser. Du som lärare är vår viktigaste kanal ut till eleverna. Här nedan bokar du in ditt besök för din klass/skola. Skolkonserterna för säsong 23/24 släpps den 15 augusti och bokas enklast här nedan.

Självklart är ni som skolklass välkomna att boka in er kostnadsfritt på våra ordinarie konserter också i mån av plats. Vill ni ha tips och råd eller hjälp med att boka biljetter, kontakta vår barn och ungdomsproducent Maria Olofsson (kontaktuppgifter längst ner på sidan)

Vi ses i salongen!

Boka våra lekfulla studiebesök för förskoleklasser!

Välkomna till en musikalisk rundtur på och bakom scenen hos Norrköpings symfoniorkester. Vi tar kostnadsfritt emot alla förskoleklasser i Östergötland och varje år besöker ca 1000 förskolebarn oss. Under besöket får ni lära känna en symfoniorkester och dess instrument genom vår barn och ungdomsproducent.

Bokningar görs till maria.olofsson@norrkopingssymfoniorkester.se
Vi tar emot besök vardagar 9.00-10.15

Besöket tar max 1,30 tim.

Välkomna!

Lär känna våra instrument

Här visar vi hur de ser ut och hur de låter.

Lyssna

Sportlovsorkestern

En kurs för dig och ditt instrument.

Varje år erbjuder vi dig mellan 12-19 år som spelar ett instrument möjligheten att vara en del av vår Sportlovsorkester. 

Läs mer

Upplev klassisk musik för endast 75 kr som student

Den klassiska musiken finns överallt i din vardag. Men det är något speciellt att höra den live i konserthuset. Bara 5 minuter från kårhusen hittar du oss, mitt i stan i våra vackra konserthus. Välkommen till De Geerhallen och Crusellhallen, vi spelar allt från klassiska konserter med Mozart, Tjajkovskij och Mahler till populärkonserter med artister som Linnea Henriksson.

Kontakta vår barn och ungdomsproducent

+46 (0)11-21 85 40 +46 (0)736-20 53 48 maria.olofsson@norrkopingssymfoniorkester.se