Hoppa till innehåll

Unga & SON

Skratta, sjung med och njut av musikens magi.

Glädje och känslor

Norrköpings Symfoniorkester bjuder in barn och unga till kostnadsfria konserter och magiska möten med musiken. Ni är vår viktigaste publik och en fjärdedel av våra besökare är barn och unga under 20 år. Kom med din familj eller din skolklass och upplev musik i världsklass! Här hittar du information om konserter och besök med fokus på skolklasser och familjer.

Konsertupplevelser för hela familjen

Varje säsong erbjuder vi flera barn- och familjekonserter och andra roliga aktiviteter direkt riktade till barn och unga. Några av konserterna har fri entré. Aktuellt just nu är våra kommande familjekonserter med tema jul. Det blir Barnens jul och Jul i världen. Vi spelar för hela familjen med hela orkestern. Kanske är det första gången ditt barn möter oss och då är familjekonserterna ett bra val. Du ser vårt utbud under kommande säsong 2022/23 nedan.

Lär känna våra instrument

Här visar vi hur de ser ut och hur de låter.

Lyssna

Familjekonserter lördag den 21 januari med fri entré

Kl 12.30-15.00 bjuder vi in till 2 familjekonserter med fri entré. Det blir bland annat konserter för hela familjen.

SIDA-VID-SIDA-KONSERT
Kl 13.30 i De Geerhallen, Dirigent Gudrun Dahlqvist.
El Sistema-elever från Norrköpings och Motalas kulturskolor spelar och sjunger tillsammans med hela Norrköpings Symfoniorkester.

KONSERT: BARNS VÄRD(E)
Kl 15.00 i De Geerhallen, Dirigent Gudrun Dahlqvist
Programvärd Yankho Kamwendo
Medverkande Barn från Diamantens skola
En föreställning om barns värld och värde och om hur vi bäst tar hand om varandra och den planet vi bor på.

Varmt välkomna!


 

Kostnadsfria konserter för alla skolor i Östergötland

Varje år erbjuder vi studiebesök och skolkonserter dagtid för alla årskurser. Du som lärare är vår viktigaste kanal ut till eleverna. Här nedan bokar du in ditt besök för din klass/skola. Vill ni ha hjälp att boka? Mejla din bokning till caroline.karlsson@scenkonstost.se

Självklart är ni som skolklass välkomna att boka in er kostnadsfritt på våra ordinarie konserter också i mån av plats. Vill ni ha tips och råd kontakta vår barn och ungdomsproducent Maria Olofsson (kontaktuppgifter längst ner på sidan)

Vi ses i salongen!

Boka våra lekfulla studiebesök för förskoleklasser!

Välkomna till en musikalisk rundtur på och bakom scenen hos Norrköpings symfoniorkester. Vi tar kostnadsfritt emot alla förskoleklasser i Östergötland och varje år besöker ca 1000 förskolebarn oss. Under besöket får ni lära känna en symfoniorkester och dess instrument genom vår barn och ungdomsproducent.

Bokningar görs till maria.olofsson@norrkopingssymfoniorkester.se
Vi tar emot besök vardagar 9.00-10.15

Besöket tar max 1,30 tim.

Välkomna!

Sportlovsorkestern

Ett läger för dig och ditt instrument.

Varje år erbjuder vi dig mellan 12-19 år som spelar ett instrument möjligheten att vara en del av vår Sportlovsorkester. 

Läs mer om och anmäl dig

Tack för en välbesökt skolvecka med Hion om natten

Under vecka 46 tog vi emot över 2000 skolelever i årskurs 3-6 från hela Östergötland som tillsammans med oss tog del av Hion om natten - en kort opera för barn. Tack alla ni som kom och besökte oss!
Ur Norrköpings Tidningars artikel:
“Det gjorde allt perfekt”  - ung operapublik vill ha mer.
Norrköpings Tidningar (artikeln går bara att läsa med prenumeration)
SR Radio Östergötland 

 

Skolgårdsturné med SON och Nassim Al Fakir

Vår skolgårdsturné har blivit succé. I Augusti gav vi oss ut för tredje gången med en lastbil, en storbildsskärm med orkestern på och Nassim Al Fakir live. Vi har under tre veckor besökt skolgårdar i Östergötland och gett tre konserter per dag, då framförallt till de skolor som har lång väg till våra konserthus. Sammanlagt har vi nått ut till närmare 20 000 skolelever.
 

Och vilken respons vi har fått från er lärare och rektorer. 
“En sådan fantastisk start vi fick denna fredagsmorgon”  “eleverna önskade att vi fick ha samma upplägg varje måndagsmorgon" “Nassim lyckas verkligen fånga alla barnen, även de som tycker att förändringar och nya upplevelser är jobbiga”

Tack för att ni har tagit emot oss!

 

Upplev klassisk musik för endast 75 kr som student

Den klassiska musiken finns överallt i din vardag. Men det är något speciellt att höra den live i konserthuset. Bara 5 minuter från kårhusen hittar du oss, mitt i stan i våra vackra konserthus. Välkommen till ´De Geerhallen och Crusellhallen, vi spelar allt från klassiska konserter med Mozart, Tjajkovskij och Mahler till populärkonserter med artister som Linnea Henriksson.

Kontakta vår barn och ungdomsproducent

+46 (0)11-21 85 40 +46 (0)736-20 53 48 maria.olofsson@norrkopingssymfoniorkester.se