VÄSKFÖRBUD? Detta gäller hos Norrköpings Symfoniorkester. Läs mer

Hoppa till innehåll

Henrik Marmén slutar som konstnärlig chef

8 maj 2024

Henrik Marmén har varit konstnärlig chef för Norrköpings Symfoniorkester i nästan sju år.

Henrik Marmén började sitt uppdrag i februari 2018 och har sedan dess varit konstnärlig chef och verksamhetschef för Norrköpings Symfoniorkester.   

Mina år på Norrköpings Symfoniorkester har varit en fantastisk tid. Det är något unikt med staden, orkestern och kulturlivet här, vilket inte minst visas genom publikens starka stöd för sin orkester, säger Henrik Marmén. 

Under Henrik Marméns tid har orkestern påbörjat en ny lovande fas i sin konstnärliga utveckling med Karl-Heinz Steffens som chefdirigent sedan säsongen 20/21. Samtidigt är orkestern mycket efterfrågad för uppdrag utanför regionen och ska i sommar ut på turné i Europa.

– Vi tackar Henrik för hans viktiga insatser för Norrköpings Symfoniorkester och önskar honom lycka till i sitt nya arbete som vd för Blåsarsymfonikerna, säger Staffan Rydén tf vd för Scenkonst Öst.   

Henrik Marmén arbetar fram till den 31 oktober 2024 och börjar sitt nya jobb som vd för Blåsarsymfonikerna i Stockholm den 1 november. Arbetet med att utse hans efterträdare har inletts.

 

FÖR MER INFORMATION
Henrik Marmén, 070-358 02 62, henrik.marmen@norrkopingssymfoniorkester.se
Staffan Rydén, tf vd Scenkonst Öst, 070-082 45 58, staffan.ryden@scenkonstost.se