Hoppa till innehåll

Sportlovsorkestern blir Påsklovsorkestern

7 april 2022

Nästa helg gästar 50 entusiastiska musikelever oss och deltar i orkesterläger som start på påsklovet. Det är dags för Påsklovsorkestern som egentligen är Sportlovsorkestern som blev framflyttad.

Unga musiker coachas av orkesterns professionella musiker som delar med sig av sina erfarenheter och tips. Coacherna i sin tur inspireras av ungdomarna med samma brinnande intresse för musiken och instrumentet. Deltagarna i påsklovsorkestern får även spela under en professionell dirigent.

- Tanken med Påsklovsorkestern är att uppmuntra ungdomarna till att fortsätta spela i orkester och ge en inblick i hur det är att arbeta som professionell musiker, berättar Charlotte Råström, producent för barn och unga på Norrköpings Symfoniorkester

Ett av Norrköpings Symfoniorkesters viktigaste uppdrag är barn- och ungdomsverksamheten genom Unga&SON där orkestern både spelar för och med ungdomar.

Tack vare att vi ställt om och inte ställt in under pandemin, även för målgruppen barn och ungdomar, ser vi att det bokats på bra för vårens skolkonserter och nu även många deltagare till Påsklovsorkestern.

Påsklovsorkestern är en kurs för ungdomar som bor i Östergötland och spelar orkesterinstrument. 2006 startade Sportlovsorkestern, som ett samarbete mellan länets kulturskolor och Norrköpings Symfoniorkester med särskilt stöd av Region Östergötland. I år fick vi skjuta fram det och erbjuda en Påsklovsorkester i stället på grund av pandemin.