Hoppa till innehåll

Inspelningsorkestern

SON är en eftersökt inspelningsorkester, och har en omfattande repertoar inspelad på cd och går även att hitta på Spotify (SV) och Spotify (EN). Under 2018 har inspelningen “House of Cards Symphony” kommit ut, med musik från den kända tv-serien. 

Under 2014 spelade orkestern in musiken till årets tecknade långfilmssuccé, ”Bamse och Tjuvstaden”. Tusentals djurparksbesökare har hört SON spela i Kolmården, där orkestern stått för musiken till delfinshowen Life. 2015 vann SON som den första orkestern någonsin två Grammisar i två olika kategorier: en i Klassiskt för Petterssons nionde symfoni och en i kategorin Visa för skivan Hommage med Sven-Bertil Taube. Sedan dess har orkestern nominerats till Grammisar flera år i rad.

Under 2021 släppte BIS Records ett album med Norrköpings Symfoniorkesters harpist Delphine Constantin-Reznik. Det är den första CD-inspelningen av den nyligen återupptäckta romantiska svenska harpisten och kompositören Anton Edvard Pratté (1796-1875). På albumet finns även hans storkonsert för harpa med Norrköpings Symfoniorkester under ledning av dirigenten Daniela Musca. 2022 släpptes låten One Symphony av Jacob Mülrad och Swedish House Maffia där orkestern medverkar.