Hoppa till innehåll

Inspelningsorkestern

SON är en eftersökt inspelningsorkester, och har en omfattande repertoar inspelad på cd och går även att hitta på Spotify (SV) och Spotify (EN)

Sedan 2013 driver SON The Allan Pettersson Project tillsammans med Christian Lindberg och skivbolaget BIS Records, med målet att framföra och spela in samtliga symfonier och andra större verk. Läs mer om det här

Under 2014 spelade orkestern in musiken till årets tecknade långfilmssuccé, ”Bamse och Tjuvstaden”. Tusentals djurparksbesökare har hört SON spela i Kolmården, där orkestern stått för musiken till delfinshowen Life. 2015 vann SON som den första orkestern någonsin två Grammisar i två olika kategorier: en i “Klassiskt” för Petterssons nionde symfoni och en i kategorin “Visa” för skivan Hommage med Sven-Bertil Taube. Vi var även nominerade i kategorin “Årets Barnalbum” med Ayla Kabaca och 12 sånger om månaderna. Sedan dess har orkestern nominerats till Grammisar flera år i rad. 

Under 2018 kom inspelningen House of Cards Symphony ut, med musik från den kända tv-serien. 2019 debuterade Johan Dalene på cd med Tjajkovskijs och Barbers violinkonserter tillsammans med SON. Samma år släpptes albumet TRAUMA med Grammisnominerade artisten Jenny Wilson.

Under 2021 släppte BIS Records ett album med Norrköpings Symfoniorkesters harpist Delphine Constantin-Reznik. Det är den första CD-inspelningen av den nyligen återupptäckta romantiska svenska harpisten och kompositören Anton Edvard Pratté (1796-1875). På albumet finns även hans storkonsert för harpa med Norrköpings Symfoniorkester under ledning av dirigenten Daniela Musca. 2022 släpptes låten One Symphony av Jacob Mülrad och Swedish House Maffia där orkestern medverkar.

Lyssna på våra senaste album på Spotify

A. E. Pratté - Works for the Harp (2021)

Harpisten Delphine Constantin-Reznik har återupptäckt Anton Pratté, välkänd under sin tid som harpist och kompositör. Anton Edvard Pratté var ledare för Norrköpings orkestersällskap på 1830-talet. Han komponerade nästan bara musik för sin egen harpa, och är på detta sätt en helt unik svensk tonsättare. Delphines forskning om denna bortglömda mästares musik har nu resulterat i den allra första inspelningen av någon av hans många kompositioner för harpa med dirigenten Daniela Musca.

Allan Pettersson - Symphony No. 12 ‘The Dead in the Square’ (2021)

"A fabulous account of a remarkable work." – Gramophone. Christian Lindberg och Norrköpings Symfoniorkester med två av Sveriges främsta körer, Eric Ericsons Kammarkör och Radiokören. Den tolfte symfonin har underrubriken De döda på torget, med dikter ur Pablo Nerudas gripande diktepos Canto general (Den stora sången). Det är en politiskt laddad text men Petterssons engagemang i verket var inte politiskt - han ”vill vara talesman för de svaga, de som har det svårt”. Symfonin var ett beställningsverk till Uppsala Universitets 500-årsjubileum.

Jenny Wilson - TRAUMA (2019)

"Trauma är kanske den viktigaste skivan som släpps i år." – Nöjesguiden. Norrköpings Symfoniorkester har tonsatt berättelser om övergrepp, maktstrukturer och våld mot kvinnor. Texterna är privatare än någonsin och det här är första skivan som Wilson gör på svenska.

Hion om natten (2017)

En opera för barn och vuxna skriven av Henrik Ståhl och tonsatt av Christoffer Nobin med Norrköpings Symfoniorkester.