VÄSKFÖRBUD? Detta gäller hos Norrköpings Symfoniorkester. Läs mer

Hoppa till innehåll

Karl-Heinz Steffens fortsätter som chefdirigent

18 april 2024

Karl-Heinz Steffens är sedan 2020 chefdirigent för Norrköpings Symfoniorkester. Nu har hans kontrakt förlängts med två år fram till 30 juni 2027.

- Under de år som Karl-Heinz Steffens lett Norrköpings Symfoniorkester har orkestern fått en mer sammanhållen och varmare klang, säger orkesterns konstnärlige chef Henrik Marmén. Men framför allt har Karl-Heinz lyckats få alla musiker att känna sig sedda och viktiga. Det ger en motivation och ett engagemang hos alla, från första till sista pult, som går att både se och höra på konserterna. 

Nu vill Karl-Heinz Steffens fortsätta arbetet framåt. 
- Jag känner att orkestern har en stark utvecklingskurva på alla plan och vi ska nu tillsammans arbeta mot ytterligare perfektion och musikaliska uttryck, säger Karl-Heinz Steffens. 
 
Norrköpings Symfoniorkester håller en hög internationell nivå som Karl-Heinz Steffens gärna vill att fler ska få uppleva utanför Sverige. När Karl-Heinz Steffens tillträdde som chefdirigent sade han att orkestern var den vänligaste orkester han hade mött. Det är något som han fortfarande tycker. 
- Vi fick en väldigt speciell start under pandemin och har nu vuxit tillsammans både musikaliskt och konstnärligt. Musikernas höga ambitioner och deras sympatiska sätt gör att de fortfarande är den vänligaste orkestern, säger Karl-Heinz Steffens. 

Orkesterns konstnärlige chef Henrik Marmén säger att det är viktigt med kontinuitet. 
- Det är nu vi kan skörda frukterna av samarbetet – Karl-Heinz och orkestern känner varandra och varje konsert har det där lilla extra som man annars bara får vara med om ibland, säger Henrik Marmén. 

Karl-Heinz Steffens har varit orkesterns chefdirigent sedan 2020 och hans nuvarande kontrakt löper ut 30 juni 2025.