VÄSKFÖRBUD? Detta gäller hos Norrköpings Symfoniorkester. Läs mer

Hoppa till innehåll

Vilka blir årets önskade artister?

22 februari 2024

Nu är det klart vilka som blir årets solister i Önskekonserten – Ebba Lejonclou, Bruno Mitsogiannis och Anders Dahlstedt! Önskekonserten, som är ett samarbete med NT och Corren, är en av våra mest populära återkommande konserter där publiken har röstat fram sina favoriter, både solister och konsertprogram. Det blir en härlig blandning med allt från film och musikal till operaarior och klassisk orkestermusik.

Mezzosopranen Ebba Lejonclou är uppvuxen i Linköping och studerar för närvarande sitt sista år vid Operahögskolan i Stockholm. År 2022 medverkade Ebba i uruppförandet av Sven-David Sandströms sista opera Livets bok tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester. Hennes musikaliska intresse är allomfattande och genreöverskridande och hon sjunger även gärna musikal, folk, jazz och soul.  

Musikalartisten och sångaren Bruno Mitsogiannis är uppvuxen i Valdemarsvik. Han är känd från musikaler som We Will Rock You, Rock of Ages, Jersey Boys och West Side Story. Bruno har också medverkat i Allsång på Skansen och tävlat i Så ska det låta.  

Anders Dahlstedt kom till Norrköpings Symfoniorkester som nyutexaminerad från Kungl Musikhögskolan och är nu inne på sitt 34 år som alternerande stämledare för orkesterns pukor. År 2016 var Anders solist i Rainer Kuismas Konsert för pukor.

Brittiska dirigenten Gabriella Teychenné har trots sin unga ålder redan gjort en internationell karriär inom såväl symfonisk musik som opera och samtida musik. Önskekonserten är hennes andra besök hos Norrköpings Symfoniorkester.  

 

Önskekonserten ges i Linköping fredagen den 19 april och Norrköping lördagen den 20 april.