VÄSKFÖRBUD? Detta gäller hos Norrköpings Symfoniorkester. Läs mer

Hoppa till innehåll

Önskekonsert

Bruno Mitsogiannis, Gabriella Teychenné, Ebba Lejonclou, Anders Dahlstedt
Biljetter

Köp biljetter genom att klicka på konserttiderna!

Dirigent

Gabriella Teychenné

Solister

Ebba Lejonclou
Bruno Mitsogiannis
Anders Dahlstedt

Konsertlängd

Cirka 2 timmar och 20 minuter inkl paus

Pris

Norrköping: 75-390 kr
Linköping: 75-430 kr

Konserttider

Information om kommande konserter saknas.

Önskekonserten, som är ett samarbete med Norrköpings Tidningar och Östgöta Correspondenten, är en av våra mest populära återkommande konserter där publiken har röstat fram sina favoriter, både solister och konsertprogram. Tillsammans med unga stjärnskottet, brittiska dirigenten Gabriella Teychenné bjuder vi på en konsert med highlights från film och musikal, operaarior och klassisk orkestermusik. 

Mezzosopranen Ebba Lejonclou är uppvuxen i Linköping och studerar för närvarande sitt sista år vid Operahögskolan i Stockholm. År 2022 medverkade Ebba i uruppförandet av Sven-David Sandströms sista opera Livets bok tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester. Hennes musikaliska intresse är allomfattande och genreöverskridande och hon sjunger även gärna musikal, folkmusik, jazz och soul.  

Musikalartisten och sångaren Bruno Mitsogiannis är uppvuxen i Valdemarsvik. Han är känd från musikaler som We Will Rock You, Rock of Ages, Jersey Boys och West Side Story. Bruno har också medverkat i Allsång på Skansen och tävlat i Så ska det låta.  

Anders Dahlstedt kom till Norrköpings Symfoniorkester som nyutexaminerad från Kungl Musikhögskolan och är nu inne på sitt 34 år som alternerande stämledare för orkesterns pukor. År 2016 var Anders solist i Rainer Kuismas Konsert för pukor.

Brittiska dirigenten Gabriella Teychenné har trots sin unga ålder redan gjort en internationell karriär inom såväl symfonisk musik som opera och samtida musik. Önskekonserten är hennes andra besök hos Norrköpings Symfoniorkester.  

Program

Edvard Grieg Morgonstämning ur Peer Gynt svit nr 1
Bobby Ericson Utskärgård
Georges Bizet Près des remparts de Séville ur Carmen
Ernesto Lecuona Andalucéa, svit i tre satser för marimba och orkester
Georges Bizet Habaneran (L’amour est un oiseau rebelle) ur Carmen
Pietro Mascagni Intermezzo ur Cavelleria rusticana
Paul Simon Bridge Over Troubled Water
Dobrinka Tabakova Orpheus Comet
Gustav Holst Jupiter ur Planeterna
Paus 30 minuter
Hans Christian Lumbye København Jernbanegalop
Benny Andersson/Björn Ulvaeus Guldet blev till sand ur Kristina från Duvemåla
Piotr Tjajkovskij Serenad för stråkorkester, vals
Georg Friedrich Händel Lascia c’hio Pianga ur Rinaldo
Bedrich Smetana Moldau ur Má vlast
Benny Andersson/Björn Ulvaeus Anthem ur Chess
David Foster The Prayer

 

Förboka mat & dryck i De Geerhallen här

Slipp vänta i kö genom att förboka din pausförtäring (senast kl 12 torsdagen före konsert), för mer information och meny se Louis De Geer webbplats

Förgyll din konsertupplevelse med en extra lyxig fikabuffé före konserten. Buffén består av allt från matiga tilltugg såsom skagenrulle och croissanter med färskost till exotiskt fruktfat och smoothies. Självklart hittar du även ett stort urval av fikabröd med klassisk kanellängd, brownies, småkakor, hallonpaj och mycket mer. Serveras från en och en halv timme före konserten. Boka fikabuffé här.

Mat & dryck i Crusellhallen

Unna dig något gott att äta och dricka före konsert. Hos Linköping Konsert & Kongress hittar du matigare tilltugg, trevligt fika och barer med fullständigt sortiment. Läs mer på Önskekonsert - Linköping Konsert & Kongress