Hoppa till innehåll

Hion om natten

En opera i kort format om längtan, mod och att möta sig själv.

Konsertens datum har passerat

Denna sida är en del av vårt arkiv.

Hion om natten

Sagan om Hion utspelar sig i en liten by i början av 1900-talet. Mikael, Hions envåldshärskare, har bestämt att ingen får vara vaken på natten. Den enda som vågar trotsa Mikael är Signa. Med hjälp av skogens ande Nargonion utforskar hon nattens hemligheter. En natt är hon uppe när alla ligger i sina sängar. Hon öppnar dörren och kikar ut. Så plötsligt förändras allt.

Det här är en sorglig, vacker, varm och ibland ganska mörk berättelse. Men också rolig. Det handlar om att längta, om att bli stor och att möta sin allra bästa vän. 

Hion om natten ett nutida musikdrama. I ett nära samarbete har Christoffer Nobin skapat musiken och Henrik Ståhl librettot i denna opera som är ett beställningsverk av Norrköpings Symfoniorkester. Hion om natten hade premiär hos oss hösten 2014. Nu är den äntligen tillbaka! Lyssna på YouTube eller Spotify

Produktionen är ett samarbete med Östgötateatern.

Förboka mat 

After Work-buffé serveras i Bistron innan konserten. Boka senast kl.12.00 dagen innan. Boka här.

18.00 hos oss

Kortare konserter under lättsamma former, perfekta att slinka in på efter dagens aktiviteter. De är ungefär en timme långa, lite billigare och ges vanligtvis på en onsdag kl 18.00.