Hoppa till huvudinnehåll

Johan Dalene i virtuos konsert

15.00 - lördag 17 november 2018
De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

Barbers violinkonsert med vår Artist in residence

Vi är glada över att denna säsong få ha den unge Norrköpingsviolinisten Johan Dalene som Artist in residence. Här är han solist i den undersköna och virtuosa konserten av amerikanen Samuel Barber. Konserten bär inga spår av att den skrevs under brinnande världskrig, tvärtom blev den en nödvändig reaktion med drömmar om en fredlig samexistens.

2011 skrev Anna Thorvaldsdottir orkesterverket Aeriality som samma år uruppfördes i Reykjavik, och året därpå tilldelades hon Nordiska Rådets musikpris, och verket blev Årets komposition på Island. Titeln kombinerar orden aerial och reality, flykten och grunden, det ouppnåeliga och verkligheten.

Mats Larsson Gothes The Apotheosis of the dance och Beethovens sjunde symfoni hänger faktiskt ihop. 2014 utsågs Umeå till kulturhuvudstad, och för att fira detta inbjöds nio svenska tonsättare att skriva varsin kommentar till en av Beethovens nio symfonier. På Larsson Gothes lott föll sjunde symfonin, och han vidareutvecklade fragment och tonfall ur symfonin för att visa de senaste 200 årens musikaliska utveckling.

  • Johan Dalene, violin. Foto: Nikolaj Lund
    Johan Dalene, violin. Foto: Nikolaj Lund

Dela


Abonnemang i De Geerhallen

Ett stråk av lycka

Abonnera på konserter i Norrköping - spara 35%

AKTUELLT

Välkommen!

Säsongen 2020/2021

Abonnemang i De Geerhallen

Röd torsdagsserie

Sex konserter - spara upp till 725 kr!

Abonnemang i De Geerhallen

Gul torsdagsserie

​Sex konserter - spara 725 kr!