Hoppa till innehåll

Jubileumsafton Gripsholms Slott

Norrköpings Symfoniorkester medverkar vid firandet av Gustav Vasa 500 år

Konsertens datum har passerat

Denna sida är en del av vårt arkiv.

Gripsholms Slott

En upplevelse som bara dyker upp var 500:e år!

Anförda av Fredrik Lindström får vi, under ett enda exklusivt tillfälle, chansen att uppleva flera av landets mest älskade artister och underhållare i en skräddarsydd föreställning. En jubileumsafton som högtidlighåller att det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung. 

Framför Gripsholms slott, på den vackra vattenomgärdade gräsmattan på Slottsholmen, får vårt evenemang en underbar inramning. I närvaro av H.M Konungen bjuder kvällen på en musikalisk, humoristisk resa genom den kedja av händelser som format vårt moderna Sverige.  

Vi får njuta av Lisa Nilsson, Lena Philipsson, Solala och Richard Söderberg i nya musikaliska konstellationer och roller. Norrköpings Symfoniorkester under ledning av Alexander Hanson förenar det populära med det klassiska, dåtid och nutid. 

När andra sexåringar var upptagna av Kalle Anka, Televinken och Stålmannen så var lille Fredrik Lindström helt uppslukad av en annan storhet – Gustav Vasa. Ett passionerat intresse som följt honom genom livet och gör honom till vår självskrivne ciceron. Vid sin sida har han Josefin Johansson som förutom komisk ådra och skönsång även skrivit en glädjefylld barn- och ungdomsbok om alla Sveriges drottningar.

Det kommer att bli en vacker, rolig och härlig sommarkväll där gemensamskapen står i centrum. En jubileumsafton där artister, publik och kungligheter alla kan vara en del av en hyllning till det Sverige som vi älskar.

Men antalet platser är begränsat och det finns bara en chans, så ta den!

Välkommen att roa dig kungligt! 

Läs mer om Gustav Vasa 500 år på De Kungliga Slottens hemsida.