Hoppa till innehåll

Rutters Requiem

Hoppfull mässa på temat liv och död
Körsångare
Dirigent

Christian Lindberg

Körer

Bel Cantokören
Akademiska kören i Linköping

Konsertlängd

Cirka 2 timmar inkl paus

Pris

75–440 kr

Före konserten

Introduktion kl 18.30

Konserttider

Information om kommande konserter saknas.

Körgiganten, dirigenten och tonsättaren John Rutter har en unik inblick i vad sångare tycker om att sjunga och vad publiken gillar att höra. John Rutter skrev sitt Requiem 1985 till minne av sin avlidne far. Det är ett körverk som berör, ett requiem om ytterligheterna i vår existens – liv och död. Texterna och den uttrycksfulla musiken, med stundtals himmelskt vackra melodier, skapar en helhet som förmedlar hopp och tröst.

Dirigenten och trombonisten Christian Lindberg är även tonsättare och i den här konserten framförs hans verk Tarantula.

Allan Petterssons Symfoni nr 11 skrevs mellan åren 1971 och 1973 och uruppfördes i Bergen, Norge 1974. Under 1970-talet komponerade Pettersson en rad stora verk och hans symfonier nr 10 och nr 11 skrevs efter att han tillfrisknat efter en lång sjukhusvistelse. Symfonierna är betydligt mindre i omfång än de tidigare och den elfte symfonin är inåt- och tillbakablickande till sin karaktär. Norrköpings Symfoniorkester har ett pågående projekt med att spela in samtliga symfonier av Allan Petterssons med dirigenten Christian Lindberg.   

Program 

Christian Lindberg Tarantula
Allan Pettersson Symfoni nr 11
John Rutter Requiem

Ingår i konsertserien Gul torsdag. Som abonnent sparar du 35 %, läs mer om abonnemang här.

 

Boka mat & dryck i De Geerhallen här

Slipp vänta i kö genom att förbeställa din mat och pausförtäring (senast kl 12 vardagen före konsert), för mer information se Louis De Geer webbplats.