Hoppa till innehåll

Sportlovsorkestern i Norrköping

Konsert med unga musiker som blivit coachade av SON.

Konsertens datum har passerat

Denna sida är en del av vårt arkiv.

På sportlovet samlas musicerande ungdomar från hela länet och bildar Sportlovsorkestern. Några av Norrköpings Symfoniorkesters musiker coachar ungdomarna. Hårt repetitionsarbete resulterar i  härliga konserter med välkänd musik från både klassiska mästare, folkmusik och filmens värld. Kom och se framtidens stjärnor! Dirigent är Cecilia Rydinger. Konserten är ca en timme utan paus. 

Sportlovsorkestern är en kurs för unga i Östergötland som spelar ett orkesterinstrument. Kursen avslutas med två konserter, en i Linköping och en i Norrköping. Syftet med Sportlovsorkestern är att inspirera unga musiker till att fortsätta spela i orkester och ge dem en inblick i hur det är att arbeta som professionell musiker. Sportlovsorkestern startade 2006 som ett samarbete mellan länets Kulturskolor och Norrköpings Symfoniorkester med särskilt stöd av Region Östergötland. De flesta unga är mellan 12-19 år.

Vill du själv vara med och spela nästa säsong. Prata med din lärare och anmäl dig hösten 2023 här på vår webb till nästa års Sportlovsorkester.

Program:
BRAHMS Akademisk Festuvertyr
SIBELIUS Finlandia
GRIEG Peer Gynt svt nr 1, Åses död
Wellerman - Sea Shanty
Griffenfeldt
KLAUS BADELT Pirates of the Caribbean medley
JOHN WILLIAMS Star Wars: The Last Jedi