Hoppa till innehåll

Turnépremiär i Norrköping

SON på Europaturné
Benjamin Grosvenor, pianist
Dirigent

Karl-Heinz Steffens

Solist

Benjamin Grosvenor piano

Konsertlängd

Cirka 2 timmar inkl paus

Pris

75–440 kr

Konserttider

Information om kommande konserter saknas.

Konserten inleder Europaturnén med Norrköpings Symfoniorkester.

I augusti ger sig Norrköpings Symfoniorkester ut på en internationell turné för första gången sedan 2018. Tidpunkten är väl vald. Efter flera års målmedvetet kvalitetsarbete är orkestern i toppform och i Karl-Heinz Steffens har den hittat sin idealiske chefdirigent.

Norges nationalromantiker Edvard Grieg använde sig av naturen och rytmerna från den norska folkmusiken i sitt skapande. Griegs mest kända verk skrevs en gång som musik till skådespelet av Henrik Ibsen. Här får vi höra älskade konsertstycken såsom Morgonstämning och I bergakungens sal. Pianokonsert i a-moll är Edvard Griegs enda fullbordade pianokonsert och även ett av hans mest framförda verk. Solist är den brittiska pianisten Benjamin Grosvenor.

Symfoni nr 3 – den heroiska – är ett av Beethovens mest berömda verk. Med detta stora och känslostormande verk tog Beethoven steget från de wienerklassiska traditionerna in i den romantiska eran.

Program

Edvard Grieg ur Peer Gynt, svit nr 1
Edvard Grieg Pianokonsert
Paus
Ludvig van Beethoven Symfoni nr 3 ”Eroica”

Europaturné med Norrköpings Symfoniorkester

Sommarens turné omfattar tre konserter. En i det legendariska Concertgebouw i Amsterdam den 18 augusti och två vid Friedberger Musiksommer i södra Tyskland, en festival som Karl-Heinz Steffens har arbetat med i 20 år. 

Fredag 16 augusti, De Geerhallen, Norrköping
Söndag 18 augusti, Concertgebouw, Amsterdam
Onsdag 21 augusti, Stadtpfarrkirche St. Jakob, Friedberg
Torsdag 22 augusti, Rothenberghalle, Friedberg 

Boka mat & dryck i De Geerhallen här.

Slipp vänta i kö genom att förbeställa din mat och pausförtäring (senast kl 12 vardagen före konsert), för mer information se Louis De Geer webbplats