VÄSKFÖRBUD? Detta gäller hos Norrköpings Symfoniorkester. Läs mer

Hoppa till innehåll

Shady Darwish

/ Solist

Biografi

Shady Darwish, född 26 augusti 1994, kommer ursprungligen från Kairo, Egypten. Han studerade för sin magisterexamen i Augsburg med professor Julius Berger och professor Hyun-Jung Berger. Innan dess studerade han vid Cairo Conservatoire för hans kandidatexamen i celloprestation med professor Ashraf Sharara och professor Kamel Salah El Din, där han tog examen med excellens.

Han har haft en tjänst som cellist i Cairo Symphony Orchestra och har sedan 2016 setts och hörts som solist med samma orkester. I övrigt har han skaffat sig mycket erfarenhet av olika kammarmusik- och solomästarklasser med bland andra Wen-Sinn Yang, Valérie Aimard, Jolente De Maeyer, Michael Herbert, Nikolas Kende, Thomas Djupsjöbacka, Francois Guy m.fl.

Shady tilldelades ett diplom i den första internationella festivalen för unga framförande (under 20 år) av klassisk musiktävling för cellister i Baku, Azerbajdzjan 2012. Han har varit stipendiat på Yehudi Menuhin Live Music Now Augsburg e.V. sedan 2021. Han var solist med München stråk- & slagverksorkester på flera konserter i München, Muscat, Kairo- Alex 2012-2016. 

Han spelade som solist på öppningsceremonin för den internationella festivalen Casalmaggiore i Parma, Italien 2022 och den internationella festivalen i Luštica montenegro 2022. Han har även spelat på många konserter i Verona, Modena i Italien och Mainz, München, Berlin, Augsburg som solist och kammarmusiker 2022.