VÄSKFÖRBUD? Detta gäller hos Norrköpings Symfoniorkester. Läs mer

Hoppa till innehåll

Viviane Hagner

/ Solist

Biografi

Violinisten Viviane Hagner, född i München, har vunnit enastående beröm för sin intelligenta musikalitet och passionerade artisteri. Hagner har ett djup och en mognad i sitt spel som återspeglas i hennes scennärvaro och trygghet.

Hagners framträdanden med världens stora orkestrar inkluderar Berlin Philharmonic, Boston Symphony, Chicago Symphony, Cleveland Orchestra, Leipzig Gewandhaus, New York Philharmonic, och hon har arbetat med dirigenter som Ashkenazy, Barenboim, Eschenbach och Salonen. 

Höjdpunkter från förra säsongen inkluderar framträdanden med orkestrarna i Berlins Komische Oper under Ainars Rubikis och Prags Nationalopera under Karl-Heinz Steffens samt Orquestra de Valencia med Alexander Liebreich.

Hagner är grundare och konstnärlig ledare för Krzyżowa-Music. En ambitiös festival som främjar utbyte av idéer och kultur samtidigt som den ger unga blivande musiker möjligheten att repetera och uppträda med internationellt hyllade artister. Hon är bosatt i Berlin där hon växte upp och har varit professor vid Mannheim Conservatory of Music and Performing Arts sedan 2013.