Hoppa till innehåll

First prize

med Unga Symfoniker Öst
Unga Symfoniker Öst som spelar
Pris

Fri entré, barn och studerande 
100 kr ordinarie 

Konsertlängd

Cirka 1 timme och 45 minuter 

Dirigent

Gudrun Dahlkvist

Solist

Laura Michelin, tvärflöjt

Konserttider

Information om kommande konserter saknas.

Unga Symfoniker Öst (UngSO) är en orkestersatsning som ger unga musiker möjlighet att spela symfoniorkester på högre nivå - vår alldeles egen symfoniorkester för ungdomar med anknytning till regionen med omnejd. Genom ett samarbete mellan Kulturskolorna i Östergötland, De Geergymnasiet Musik, Lunnevads folkhögskola, Norrköpings Symfoniorkester och Östgötamusiken och med stöd från Kulturrådet, Riksförbundet Unga Musikanter och Region Östergötland genomför UngSO nu sin tredje säsong. 

Prisbelönad musik står på programmet och vi är mycket stolta och glada över att, som första orkester utanför USA, få spela Oscarsbelönad musik ur filmen ”Oppenheimer”. Det var just här i De Geerhallen som Ludwig Göransson som sistaårselev på De Geergymnasiet i Norrköping för allra första gången fick höra en symfoniorkester spela hans musik när SON framförde hans ”Five minutes to Christmas”. 

Ännu mer lokalt blir det när Laura Michelin kommer hem till Norrköping för att vara solist tillsammans med UngSO i Chaminades älskade flöjtconcertino. 

Den symfoni som UngSO har valt att spela denna säsong är Florence Price's första symfoni. Den uruppfördes 1933 av Chicago Symphony Orchestra och Price vann med denna komposition första pris i the Rodman Wanamaker Symphony Competition. 
Vår fina blås- och slagverkssektion får inleda konserten med Jerker Johanssons hyllning till musikhistorikern, kompositören och musikern Åke Edenstrand.
 

Program

Jerker Johansson Edenstrand
Cécile Chaminade Concertino för flöjt och orkester 
Ludwig Göransson ur Oppenheimer
Paus
Florence Price Symfoni nr 1