Hoppa till innehåll

Laura Michelin

/ Solist

Biografi

Flöjtisten Laura Michelin (1996) har sedan ung ålder utmärkt sig nationellt och internationellt och är eftersökt både som solist, kammar- och orkestermusiker. Hon är född i Norrköping och utbildad i Stockholm och München och har där fått värdefulla mentorer i lärarna Tobias Carron och Andrea Lieberknecht. 

Laura debuterade som solist tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester 2020 då hon vann det prestigefyllda Solistpriset – Sveriges största pris för unga instrumentalister och sångare. Denna utmärkelse blev ett startskott i karriären som vid det här laget kantas av solistuppdrag med flertalet av Sveriges orkestrar och ensembler. Hon har framträtt på kammarmusikscener över hela landet, spelandes en bred repertoar – inkluderat nyskriven musik tillägnad Laura själv – och ses även som soloflöjtist i Skandinaviens mest framstående symfoniorkestrar. Sedan 2023 är hon stämledare i Sveriges Radios Symfoniorkester. 

De kommande säsongernas solistuppdrag inkluderar flöjtkonserter av Britta Byström och Jacques Ibert samt ett uruppförande av Benjamin Staerns nya konsert för flöjt och kammarorkester. En skiva med svensk musik för flöjt och piano kommer även ges ut. 

Av stipendier Laura tilldelats kan nämnas de från GT Bäckman, Kungliga Musikaliska Akademien och Svenska Frimurarorden.