Hoppa till innehåll

Symphonia Tomas Ledin

Ett musikaliskt möte i samklang

Konsertens datum har passerat

Denna sida är en del av vårt arkiv.

Tomas Ledin

Tomas Ledin, Norrköping Symfoniorkester och Peter Nordahl i samklang. 

Just nu är Tomas Ledin mer aktuell än någonsin, men kanske inte på det vis publiken är van att se honom. Han är en av Sveriges mest folkkära artister med en lång rad hits bakom sig. Förra året firade han både 50-årsjubileum som artist och sin 70-årsdag med en pampig födelsedagskonsert på Avicii Arena. Nu har turen kommit till Norrköpings Symfoniorkester och De Geerhallen.

Symphonia – är en ny sida av Tomas Ledin. 15 av hans älskade sånger tolkade av arrangören och dirigenten Peter Nordahl framförs av Tomas Ledin och Norrköping Symfoniorkester. Symphonia betyder ”i samklang” och det är just vad denna unika konsert vill ge – ett nyfiket möte över musikaliska gränser. 

Tomas Ledin är en av Sveriges mest älskade artister och har skapat sånger som för evigt etsat sig fast i musikminnet hos större delen av den svenska befolkningen. Peter Nordahl har en lång rad gränsöverskridande samarbeten bland sina meriter. Tillsammans har de här valt en repertoar bestående av både mer självklara som mindre kända sånger.

– Peter ringde en dag och frågade om jag ville ge mina sånger en ny kontext, säger Tomas. 
Kunde vi tillsammans återupptäcka ”En del av mitt hjärta”, ”Just Nu”, ”En midsommarnattsdröm” och andra låtar i nya musikaliska landskap? Det var en no-brainer, klart jag ville det! 

Att bara lägga till lite stråkar lockade inte, men att verkligen dyka ner i de här låtarna och förflytta dem till den symfoniska världen, det lockade.

– Inga elgitarrer eller poptrummor, sa jag till Peter. Det ska vara en ren symfonisk palett i det musikaliska uttrycket. Det visade sig även vara så Peters tankar gick runt samarbetet, berättar Tomas.

Projektet Symphonia startade tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, som framförde musiken i Stockholms Konserthus i november 2022 tillsammans med Tomas Ledin och Peter Nordahl. Musiken finns även utgiven på skiva.

Läs intervjun med Tomas Ledin

Konserten arrangeras i samarbete med Live Nation.

Förboka mat & dryck här till fredag 13 okt

Förboka mat & dryck här till lördag 14 okt

Mingeltallrik och Löjromstallrik serveras innan konsert. Slipp vänta i kö i pausen genom att förboka servering. För mer information och meny se Louis De Geer webbplats