VÄSKFÖRBUD? Detta gäller hos Norrköpings Symfoniorkester. Läs mer

Hoppa till innehåll

Karin Dahlberg

/ Solist

Biografi

Karin Dahlberg är en svensk sopran som gång på gång överväldigar sin publik med verk som sträcker sig från barock till nutida musik. Hon hyllas för sin natursköna karisma, känsla för stil och en underbar klang. Ända sedan debuten 2004, med Mozarts mässa i c-moll med Göteborgssymfonikerna, har hon framträtt med ett stort antal svenska och internationella orkestrar. Hon har arbetat med dirigenter som Alessandro de Marchi, Lars Ulrik Mortensen, Andrew Parrott, Paul McCreesh, Andreas Hanson och Stefan Parkman.

Hon gjorde sin internationella konsertdebut vid Bachakademie Stuttgart 2005 och sin operadebut på den internationella operascenen Tiroler Landestheater, på Innsbrucker Festwochen 2008. 

Karin Dahlberg anlitas ofta för invigningsuppträdanden av nyskriven musik, som i Sven-David Sandströms storskaliga Matteuspassion i Berliner Philharmonie (Deutschlandradio Kultur). 

Dahlberg sjunger på Anne Sofie von Otters album "Bach" (Deutsche Grammophon), som nominerades till Grammy Awards 2010 i kategorin Bästa klassiska sångframförande och vann Radio 2 Grammy.