Hoppa till innehåll

Sida-vid-sida-konsert

En familjekonsert med fri entré

Konsertens datum har passerat

Denna sida är en del av vårt arkiv.

En konsert som spränger generations- och nationalitetsgränserna

El Sistema-elever från Norrköpings och Motalas kulturskolor spelar och sjunger tillsammans med hela Norrköpings Symfoniorkester.

Om El Sistema

El Sistema är en orkesterskola inom Kulturskolan där barn och unga blir en del av en orkester. Eleverna lär sig att spela ett orkesterinstrument, till exempel fiol, cello, klarinett eller flöjt. Det kostar inget att delta i El Sitema och låna instrument.

En viktig del av El Sistema är kontakten med den professionella musikvärlden vilket sker genom samarbete med oss på Norrköpings Symfoniorkester. El Sistema är en undervisningsmodell där musik används som verktyg för social och mänsklig utveckling. Pedagogiken är inspirerad av José Antonio Abréus från Venezuela och handlar om att elever ska upptäcka glädjen och skönheten i musiken, utveckla sin kreativitet och skapa tillsammans med andra.

Inom El Sistema erbjuds elever mycket tid tillsammans och det läggs dessutom stor vikt på att elevernas familjer ska känna delaktighet. Orkestern är centrala mötesplatser där varje enskilt barn får känna tillhörighet och gemenskap.

 

Denna konsert har har fri entré och förbokas inte.

Efter konserten träffar ni våra maskotar Filip Fagott och Filippa Fiol och vi bjuder vi på pyssel i foajén. Vi gör loppor av återvunnet notpapper och kompisarmband.

Varmt välkomna