Hoppa till innehåll

Monnakgotla & Beethoven

Johannes Thorell i Monnakgotlas saxofonkonsert
Johannes Thorell och Tebogo Monnakgotla
Dirigent

Karl-Heinz Steffens

Solist

Johannes Thorell saxofon

Konsertlängd

Cirka 2 timmar inkl paus

Pris

75–440 kr

Före konserten

Introduktion kl 14.30

Konserttider

Information om kommande konserter saknas.

Konserten inleds med Josefs Haydns Symfoni nr 88, som är en av hans mest populära. Haydns musik präglas ofta av både elegans, humor och djärva infall, vilket även stämmer in på denna symfoni.

Tebogo Monnakgotla har i sitt verk Gaea (Moder Jord) hämtat inspiration från naturen och hur olika djur upplever den situation som jorden befinner sig i med miljöförstöring och klimatförändringar. Konserten är komponerat för saxofonisten Johannes Thorell som uruppförde verket 2021. Gaea är det första verket i Tebogo Monnakgotlas serie av konserter som har klimatförändringar som tema.

I sin sjätte symfoni, Pastoralsymfonin, beskriver Beethoven livet på landet i början av 1800-talet. Det är en av tonsättarens mest berömda och älskade verk där publiken får följa med på en musikalisk resa på landsbygden, med bara ett oväntat oväder som stör idyllen. Beethoven har gett satserna målande namn: ”Glada känslors uppvaknande vid ankomsten till landet”, ”Vid bäcken”, ”Lustigt samkväm med lantfolk”, ”Åskväder och storm” och ”Herdesång”.

Program

Josef Haydn Symfoni 88
Tebogo Monnakgotla Gaea, konsert för saxofon och orkester
Paus
Ludwig van Beethoven Symfoni nr 6 ”Pastoralsymfonin”

Ingår i konsertserien Grön lördag. Som abonnent sparar du 35 %, läs mer om abonnemang här.

 

Boka mat & dryck i De Geerhallen

Slipp vänta i kö genom att förbeställa din mat och pausförtäring (senast kl 12 torsdag före konsert), för mer information se Louis De Geer webbplats