VÄSKFÖRBUD? Detta gäller hos Norrköpings Symfoniorkester. Läs mer

Hoppa till innehåll

Säsongspremiär i Norrköping

Brahms Pianokonsert nr 1 och Tavlor på en utställning

Konsertens datum har passerat

Denna sida är en del av vårt arkiv.

Pianisten Rudolf Buchbinder

Brahms och Musorgskij – två helt motsatta tonsättarpersonligheter i mitten av 1800-talet. I den här konserten får vi höra strålande mästerverk av dessa två. Båda verken är komponerade under svåra förhållanden i skuggan av tonsättarnas förlust av nära vänner. Verken har också haft en lång och krokig väg till den form vi hör på säsongspremiären.

Chefdirigent Karl-Heinz Steffens leder konserten, som inleds med Brahms dramatiska och på sin tid banbrytande första pianokonsert med ingen mindre än Rudolf Buchbinder som solist. Den österrikiske Rudolf Buchbinder är en av vår tids levande legender. Hans karriär sträcker sig över mer än 60 år. Buchbinder beskrivs som en allroundmusiker, hemmastadd i hela den klassiska repertoaren. Lyssna på när han spelar Brahms pianokonserter här (Spotify).

Efter paus får vi höra Musorgskijs Tavlor på en utställning, ett verk får dig att skapa inre bilder och målningar och flyga iväg till ditt personliga musikaliska fantasiland. Den berömda pianosviten av ryska tonsättaren Modest Musorgskij skrevs 1874 till minnet av en konstnärsvän. Det utgör som en musikalisk illustration till tio olika tavlor i en utställning. Vi framför Ravels orkestrering av verket från 1922.

Program

BRAHMS Pianokonsert nr 1
Paus 30 minuter
MUSORGSKIJ Tavlor på en utställning

Röd torsdag i Norrköping

  • Konsertserien Röd torsdag innehåller sex konserter, på torsdagar i De Geerhallen.
  • Fram till 7 september kan du abonnera på serien, med 35 % rabatt.
  • På sidan Konsertserier kan du läsa om alla fördelar med abonnemang.

Förboka mat & dryck här

Slipp vänta i kö genom att förboka din pausförtäring, för mer information och meny se Louis De Geer webbplats