VÄSKFÖRBUD? Detta gäller hos Norrköpings Symfoniorkester. Läs mer

Hoppa till innehåll

Mahlers 6:a

Konsertens datum har passerat

Denna sida är en del av vårt arkiv.

Mahler i toner av lila och orange.

Ett verk som Norrköpings Symfoniorkester aldrig framfört tidigare är Gustav Mahlers Symfoni nr 6. Den tragiska, som är en ordentlig konfrontation med ödet. Symfonin är känd för sin komplexa struktur, den innehåller flera stilar och teman. Den har också ett enormt känslomässigt djup. Det är ett av Mahlers största verk och anses ofta vara en höjdpunkt för den symfoniska formen. 

Symfonin är också unik för att partituret förskriver en "hammare", i praktiken en träslägga, numera även kallad Mahler-hammare, som används för att uppnå en särskild effekt i den enorma finalsatsen. De tre hammarslagen skulle enligt Mahler signalera de ”ödets mäktiga slag” som hjälten (det vill säga Mahler själv), upplevde ”av vilka den tredje fäller honom som ett träd.” Det är en final som trots sitt mörker också innehåller mycket skönhet och kraft.

Text: Catarina Ek

Program

MAHLER Symfoni nr 6

Samarbete med Östgötamusiken

Boka mat & dryck i De Geerhallen här

Slipp vänta i kö genom att förbeställa din mat och fika (senast kl 12 torsdagen före konsert), för mer information se Louis De Geer webbplats

Mat & dryck i Crusellhallen

Unna dig något gott att äta och dricka före konsert. Hos Linköping Konsert & Kongress hittar du matigare tilltugg, trevligt fika och barer med fullständigt sortiment. Läs mer på Linköpings Konsert & Kongress webbplats.

Mat & dryck i Uppsala Konsert & Kongress

Förbeställ till pausen hos barpersonalen innan konsertstart.